събота, 24 ноември 2012 г.

Под кожата ми - Боди арт / Body Art " Under my skin" make up



Специалните ефекти и театралния грим - това, мога да кажа с ръка на сърцето, е истинската ми страст. Според мен дори украсяването на сладкиши е вид специални ефекти за хранителни изделия :)  Боди арт-ът и театралният грим е "малко" скъпо хоби, но винаги и при всяка възможност посягам към гримовете и боичките и то не за да си направя лек пролетен грим. За съжаление не снимах повечето си творения през годините и едва сега, когато създадох блога, си дадох сметка, че е грешка. Това обаче ще ми даде възможност да направя нови, по-добри образи от сега нататък.



В тази публикация ви представям едно от малкото неща, които съм снимала - "Ръка без кожа". Това реших, че е най-продуктивният начин да запълня един неделен следобед, като съм използвала съвсем обикновени пастели за клоунски грим, закупени от кварталната книжарница. 




четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Дантелени фенери/ Lace lantern


Идеята за тези фенери ми хрумна един ден, когато се ровех в близкия second hand shop. Обожавам тези магазини, тъй като понякога можеш да попаднеш на истински винтидж и то за броени стотинки.:) Такъв късмет извадих и същия ден, когато намерих няколко много нежни дантелени карета. Някои от тях бяха прекалено малки или пък имаха петна, но знаех, че за целта ми това няма значение. Нужно ви е само:

буркани
дантела
бял спрей (цветен спрей)


Обвих дантелите около бурканите и напръсках със спрея. Оставих да изсъхнат. Направих и един буркан в черно, който пасна идеално за Хелоуийнската декорация. Дантелените отпечатъци паснаха идеално и върху още няколко стари съдове*, които освежих със спрей. 
Майка ми толкова ги хареса, че ми поръча да направя няколко и за нейната тераса :)

Тези красиви дантелени фенери можете да направите за украса на парти, а дори и като малки подаръци за близки и приятели.


*Важно е да отбележа, че ако използвате спрей въху съдове, те трябва да са само с декоративна цел и да не се сервират ястия въху тях без подложка.

Сладки топчета / Sweet balls


Има много рецепти за приготвянето на сладки топчета, но според мен са излишни. Веднъж схванеш ли принципа на приготвянето на този вид сладкиши е въпрос на вкус и въображение. Това е десерт, който всеки може да направи, когато иска да разчисти шкафа, в който държи сладките неща. Цялата философия на този сладкиш е приготвянето на "бисквитено" тесто, което може да оформите на топчета, скалички или сладък салам. За тестото ви трябва спойка, която най-често е масло или разтопен шоколад.


Още идеи за бонбоните: може да добавите натрошена халва (обикновена или нуга), локум, плодове от сладка, пияни вишни без костилката!, счукани ореховки, целувки, сусамки, бишкоти, стар кекс, различни видове ядки, какао, аромати от ликьори и кокосови стърготини. Има ли нужда да споменавам шоколад? :) Може да сложите в тях всичко вкусно, стига да е натрошено достатъчно на ситно, но не и прекалено - красотата в тези сладки топчета е, че с всяко отхапване може да усещате различни вкусотии! Може да е семпъл десерт - но според мен семплите неща в кулинарията не са за пренебрегване. Все пак те са класики заради причина!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...